Mulți utilizatori TikTok vorbesc despre cafeaua cu lămâie sau cafeaua cu lămâie care te ajută să slăbești pe timp de vară. Îți spunem ce spune știința despre ea și dacă funcționează cu adevărat.

Cafeaua și lămâia

Cafeaua este o infuzie care poate oferi mari beneficii organismului nostru, mai ales dacă este consumată cu moderație și dacă organismul nostru o tolerează corespunzător.

Lămâia, pe de altă parte, este un fruct cu un conținut ridicat de apă, foarte sărac în calorii și zaharuri și cu un conținut ridicat de vitamina C, care este un nutrient foarte important pentru funcționarea sistemului imunitar, dar și pentru procese precum sinteza de noi proteine sau arderea grăsimilor.

Aceste două alimente, separat, sunt alternative excelente pentru a fi incluse într-o dietă de calitate, pentru beneficii pentru sănătate. Totuși, nu vorbim despre sucul de lămâie, care este ceea ce se folosește de obicei la prepararea așa-numitei cafele cu lămâie sau cafea cu lămâie, atât de populară pe TikTok.

Sucul de lămâie, pe de altă parte, este înainte de toate o sursă de zaharuri libere care ar trebui evitată în dieta normală, deoarece, spre deosebire de bucata de fruct, și-a pierdut fibrele și majoritatea nutrienților benefici ai fructului, rezultând o alternativă cu un indice glicemic ridicat, care nu este foarte favorabilă pentru organismul nostru.

Cafeaua cu lămâie funcționează cu adevărat pentru pierderea în greutate?

Amestecul de cafea și suc de lămâie care este propus pe rețelele de socializare ca o alternativă de slăbire nu a fost cu siguranță studiat și nu are niciun suport științific.

Deși s-a demonstrat că cafeaua crește cheltuielile calorice în repaus și poate fi un stimulent al activității metabolice, cafeaua cu suc de lămâie nu are niciun beneficiu suplimentar.

Pe de altă parte, așa cum am spus, sucul de lămâie, ca orice alt fruct, nu este deloc indicat, ci mai degrabă este recomandat să consumați o bucată întreagă de fruct proaspăt pentru a profita la maximum de proprietățile acestor alimente, inclusiv de conținutul lor de vitamina C.

Astfel, includerea cafelei cu lămâie în fiecare zi, cu scopul de a slăbi, poate duce la mai multă frustrare decât beneficii, deoarece nu are puteri magice, ci este doar un moft care nu oferă beneficii suplimentare pentru pierderea în greutate în comparație cu consumul de lămâie și alte fructe proaspete, precum și de cafea sub formă de infuzie, ca parte a dietei obișnuite.

Această băutură nu favorizează de una singură arderea grăsimilor și nici nu contracarează toate greșelile pe care le putem face în alimentația obișnuită, dar consumată în cadrul unei diete hipocalorice poate însoți cu siguranță pierderea în greutate, dar nu are beneficii mai mari decât cafeaua singură sau decât lămâia consumată în cadrul unui alt preparat.

Este sigur să bei cafea cu lămâie?

În timp ce această infuzie nu poate cauza probleme pentru unele persoane care tolerează perfect aceste alimente, este important de știut că atât cafeaua, cât și lămâia sunt iritante pentru sistemul digestiv și pot agrava cazurile de gastrită sau reflux gastroesofagian.

Cafeaua și lămâia pot fi, de asemenea, dăunătoare pentru smalțul dentar, deoarece acidul din lămâie poate deteriora cristalele care alcătuiesc smalțul, în timp ce cafeaua poate colora dinții.

Dincolo de acest aspect, cafeaua cu lămâie este complet sigură pentru cei care o consumă fără să facă excese și care tolerează cafeaua fără probleme digestive majore.

Dar, în ciuda faptului că este o băutură sigură, fără efecte negative majore, trebuie să avem în vedere că nu este un produs cu efecte magice și nu contribuie la pierderea în greutate, așa cum se crede.

By AndreiD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *