Dacă încerci să slăbești și vrei să acorzi mai multă atenție ultimei mese a zilei, iată care sunt cele cinci alimente perfecte pe care să le incluzi în mesele tale dacă vrei să slăbești.

Cea mai bună cină pentru pierderea în greutate

Deși nu există o singură opțiune recomandată, cele mai bune cine pentru a slăbi sunt cele care sunt sățioase, care ne activează metabolismul și care, în același timp, ne ajută să obținem un deficit caloric, fie pentru că sunt ușoare, fie pentru că ajută la controlul aportului alimentar în orele de după sau chiar în ziua următoare consumului.

Astfel, alimentele care ne vor ajuta să obținem o cină sățioasă și benefică atunci când slăbim vor fi acele surse de proteine și fibre care activează metabolismul, solicitând un volum mare de muncă digestivă.

Pe de altă parte, aportul de lichide sau apă poate fi favorabil prin faptul că îmbunătățește hidratarea și oferă sațietate fără a oferi calorii.

Ținând cont de aceste aspecte, unele alimente pot fi mai benefice decât altele pentru a fi incluse în cina noastră dacă dorim să slăbim.

Cele mai recomandate alimente pentru cinele tale

Ca parte a unei diete echilibrate și a altor obiceiuri care ajută la realizarea unui deficit caloric și favorizează pierderea în greutate, acestea sunt alimentele perfecte pe care să le incluzi în cina ta dacă vrei să slăbești:

Peștele alb sau gras, o sursă de omega-3

Peștele este o sursă excelentă de proteine de calitate, opțiunile slabe sau albe fiind ușor de digerat și foarte ușoare, în timp ce peștele gras, sursă de omega 3, contribuie la o noapte de odihnă bună.

În toate cazurile, peștele este un aliment sățios, ușor de preparat și recomandat pentru o cină rapidă și sănătoasă.

O varietate de legume proaspete sau gătite

Legumele sunt alimente care, proaspete sau gătite, sunt surse excelente de apă și fibre pentru organism, contribuind la realizarea unui fel de mâncare ușor, dar sățios.

Dacă avem probleme digestive, ideal este să optăm pentru legume gătite, evitând întotdeauna alimentele prăjite, în timp ce legumele proaspete vor fi o sursă mai mare de fibre și, prin urmare, vor fi și mai sățioase și vor avea un indice glicemic mai mic.

Ouăle, o sursă versatilă de proteine

Dacă suntem în căutarea unor proteine ușor de încorporat în diferite preparate și care să sature eficient organismul, ouăle sunt o alegere excelentă.

Ca parte a mesei de seară, poate fi încorporat cu ușurință și oferă, de asemenea, micronutrienți de calitate, cum ar fi vitamina D, fier, vitamina A, potasiu și vitaminele B.

Este, de asemenea, o sursă bună de triptofan, care în organismul nostru va favoriza producția de serotonină și va ajuta la obținerea unei odihne de calitate, ceea ce contribuie indirect la pierderea în greutate.

By AndreiD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *