Atunci când mâncăm o banană, aruncăm de obicei nu numai coaja exterioară, ci și câteva fire albe mici care înconjoară pulpa fructului. Vă spunem că aceste fire albe de banane sunt comestibile și oferă multiple beneficii pentru sănătate.

Ce sunt acestea și care sunt beneficiile consumului de fire albe de banane?

Firele albe ale bananei nu sunt altceva decât fibre vegetale care, bineînțeles, nu sunt dăunătoare sănătății, deși mulți dintre noi fac greșeala de a le îndepărta înainte de a mânca fructul.

Potrivit studiilor, aceste fire se numesc elemente xilematice, iar consumul lor poate fi foarte benefic, deoarece au un efect prebiotic asupra organismului nostru și pot aduce beneficii în ceea ce privește compoziția și funcționarea florei intestinale.

Pe de altă parte, fiind vorba de fibre, ele ne ajută să ne acoperim cota zilnică a acestui nutrient, prevenind astfel bolile cardiovasculare și reducând riscul de mortalitate din diverse cauze, potrivit cercetărilor.

În mod similar, consumul său ajută la reducerea indicelui glicemic al bananei, mai ales dacă aceasta este foarte coaptă și concentrația de zahăr este mai mare.

Ca și cum acest lucru nu ar fi de ajuns, firele albe ale bananei, fiind fibre, ajută la controlul nivelului de colesterol și de glucoză din sânge și pot oferi, printre altele, ajutor împotriva constipației.

Banana în ansamblul ei, cu tot cu firele albe, este un fruct excelent pe care îl putem adăuga la dieta noastră obișnuită pentru a obține potasiu, vitamine din complexul B, fibre, carbohidrați și zaharuri naturale care ne ajută să calmăm tentația pentru ceva dulce și să ne săturăm eficient.

By AndreiD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *