Un somn bun este esențial dacă dorim să avem grijă de funcționarea organismului nostru și să ne protejăm sănătatea. Din acest motiv, vă prezentăm cinci somnifere naturale pe care sigur le aveți acasă și care vă vor ajuta să adormiți.

Somnifere, da, dar naturale

Multe persoane întâmpină dificultăți în a avea un somn bun, așa că apelează la medicamente pentru a se odihni.

Totuși, aceste medicamente pot avea multiple efecte secundare, mai ales pentru că pot prelungi somnolența în timpul zilei și nu sunt bine tolerate de sistemul digestiv.

Din acest motiv, vă prezentăm cinci somnifere naturale pe care le puteți avea acasă și care vă ajută să adormiți cu numai beneficii pentru organismul dumneavoastră:

  • Banana, ideală pentru relaxare și care ajută la creșterea nivelului de serotonină din organism.
  • Kiwi, o sursă de serotonină și, prin urmare, un alt facilitator al unei nopți bune de odihnă.
  • Nucile, care pot furniza triptofan, un precursor al serotoninei, și sunt, de asemenea, o sursă de cupru, magneziu și zinc, care au fost asociate cu o odihnă de mai bună calitate.
  • Laptele și produsele lactate, o sursă de proteine și aminoacizi, cum ar fi triptofanul, care favorizează producția de serotonină.
  • Cerealele integrale, care permit serotoninei să ajungă la creier și pot furniza magneziu, un mineral legat de o odihnă mai bună.

Acestea sunt cinci ajutoare naturale pentru somn pe care cu siguranță le aveți acasă și care vă pot ajuta să aveți un somn de calitate în fiecare noapte, incluse în masa de seară și ca parte a unui stil de viață sănătos.

By AndreiD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *